
27 sierpnia w Multimedialnym Parku Fontann odbędzie się kolejny Ekopiknik. Jedną z atrakcji będą warsztaty kulinarne "Wiem, co jem". Podczas wydarzenia będzie można nauczyć się jak w praktyczny sposób ograniczyć marnowanie jedzenia. Zapraszamy!
Segreguj, B(i)o warto! – to hasło tegorocznego ekologicznego pikniku plenerowego. Podczas wydarzenia zaplanowano szereg atrakcji w duchu zero waste. Warszawianki i warszawiacy będą mogli wziąć udział w wielu warsztatach, na których nauczą się jak dawać niepotrzebnym lub zepsutym rzeczom drugie życie.
Szczególnie mocno zachęcamy do udziału w warsztatach kulinarnych “Wiem, co jem”. Będzie można dowiedzieć się na nich w jaki sposób wykorzystać produkty, które są najczęściej wyrzucane. Powstaną z nich pyszne potrawy, które po warsztatach, każdy będzie mógł samodzielnie odtworzyć w swojej kuchni.
Udział we wszystkich warsztatach jest bezpłatny. Szczegóły na stronie wydarzenia.